Sanos rugzorg voor al uw fysiotherapie en chiropractie in alphen

Microbioom analyse  - in Alphen aan den Rijn

--------------

Wat is een microbioom?
In en op ons lichaam zitten veel micro-organismen zoals bacteriën, virussen en gisten. Samen worden ze het microbioom genoemd. 

Elk mens draagt honderden verschillende soorten bacteriën met zich mee, in een unieke samenstelling. Net zoals als een vingerafdruk. Van sommige bacteriën worden we ziek, maar de meeste bacteriën hebben we juist hard nodig. Ze helpen onze voeding om te zetten in bouwstoffen en energie voor het lichaam. Ook helpen ze ontstekingen te remmen, het immuunsysteem te informeren en in toom te houden en helpen ze bij het maken van bepaalde vitamines. Het is een uniek individueel ecosysteem, dat niet uit balans mag raken. 

Welke klachten kunnen ontstaan bij disbalans in dit ecosysteem? 
Er zijn meerdere oorzaken voor een disbalans in het microbioom. Denk hierbij aan anti-biotica, veel en langdurige stress, een zware infectie, chemokuur of weinig variatie in uw voedingspatroon (vezels zijn hierin cruciaal).  Ook kan er en oorsprong liggen bij de geboorte. Baby's geboren via een keizersnede heeft vaak een kleinere diversiteit aan bacterien. Het krijgen van borstvoeding als baby speelt hierin ook een belangrijke rol.

Veel chronische ziektes hebben een oorsprong in een disbalans in het microboom. (meer weten? bekijk dan deze link naar het Microbiome-Center)

Wat u daar zelf van kunt merken is moeheid, lage weerstand, allergie uitbarstingen, verergering van uw aandoening. Er zijn sterke aanwijzingen dat bisbalans (dysbiose) in uw microbioom is geassocieerd met:

- buikpijn, crohn's of collitis ulcerosa
- artrose en spierpijnen
- reuma en fibromyalgie
- allergie (hooikoorts en asthma), jeuk of huiduitslag
- hart- en vaatziekten
- huidklachten als eczeem en psoriasis
- mentale klachten 

Wat bieden we bij Sanos:
Om u nog betere zorg te kunnen bieden is Sanos rugzorg een samenwerking aangegaan met het Microbiome Center.  Soms komen lichamelijke klachten namelijk (mede) voort uit een verstoord microbioom (bacteriehuishouding).


Tijdens een consult bij Sanos zal Maurice aan de hand van een uitgebreide vragenlijst en een vraaggesprek in kaart brengen of het zinvol is om een microbioom analyse te laten doen. Als wordt besloten om dit te doen wordt het onderzoek aangevraagd bij een onafhankelijk laboratorium (Biovis). De ontlastingsmonsters worden thuis door uzelf afgenomen en geretourneerd aan het laboratorium. Na 2-3 weken ontvangt u een mail dat de uitslag bekend is. 

Aan de hand van de uitslag en de eerdere inventarisatie van uw buik (klachten) zal samen worden bepaald hoe het behandelplan eruit komt te zien. Soms is een standaard probioticum voldoende, soms wordt een gepersonaliseerde probioticum voorgeschreven. Deze gepersonaliseerde pre- en probiotica noemen we een "MiBlend". Omdat de samenstelling van deze pre- en probiotica specifiek voor u wordt samengesteld en gemaakt. 

Na een aantal weken/ maanden kan er een nameting gedaan worden. Zowel van het gehele onderzoek, maar ook van een aantal deelonderwerpen van het onderzoek. Zodoende kan de nameting een stuk goedkoper uitvallen en krijgen we toch objectieve data betreffende de veranderingen in uw microbiome, vertering of andere waardes.

MyOwnBlend:
De MiBlend is een specifiek samengesteld mix van pre- en probiotica voorgeschreven door een Arts van het Microbioom centrum. Sanos werkt hiervoor samen met Karin Pijper, huisarts en orthomoleculair arts, tevens mede oprichter van het Microbiome-center. De samenstelling van deze MiBlend wordt gedaan op basis van uw klachten, symptomen en de uitslag van het ontlastingsonderzoek. Nadat de samenstelling is geakkordeerd door de arts zal de apotheek de MiBlend maken en naar u thuis opsturen. 

U neemt deze MiBlend gedurende 2 maanden 2x/ dag in door de poeder op te lossen in water. In de tussenliggende periode hebben we regelmatig contact over hoe het gaat. 

Leeftstijl:
Verder advies en begeleiding over voeding, slaap, stressvermindering en andere leefstijlfactoren zal worden gegeven door een van onze leefstijlcoaches / orthomoleculair diëtisten waar we mee samenwerken.  

Kosten:
1. De kosten voor het microbiome onderzoek liggen rond de 250-300 euro. Afhankelijk van de uitgebreidheid van het onderzoek. Dit wordt besproken in onderling overleg. Sanos verdient niks aan dit onderzoek. 

2. De kosten voor gepersonaliseerde pro-biotica "MyOwnBlend" zijn 250 euro (exclusief verzendkosten) voor 2-2,5 maand.  Sanos verdient niks aan de verkoop van deze gepersonaliseerde probiotica

Online afspraak maken - Maurice Blom
Sanos rugzorg kan u helpen bij rugklachten, nekklachten, hoofdpijnklachten, sportblessures, whiplash, schouderklachten, heup of knieklachten en duiziligheidsklachten!
Sanos rugzorg kan u helpen bij rugklachten, nekklachten, hoofdpijnklachten, sportblessures, whiplash, schouderklachten, heup of knieklachten en duiziligheidsklachten!

Lid van: