Sanos rugzorg voor al uw fysiotherapie en chiropractie in alphen
De parkatijk Sanos chiropractoren en fysiotherapeten uit Alphen

Lage rugklachten

--------------

In de nieuwsberichten hieronder kunt u wetenschappelijk onderzoek vinden van het onderzoek en de behandeling van lage rugklachten.

wetenschappelijke literatuur
Medisch wetenschappelijk onderzoek uit the Lancet omtrent lagerugklachten en de behandeling hiervan. Zowel manipulatie als oefeningen en actief blijven komen hierin naar voren als zeer belangrijk

Groot wetenschappelijk onderzoek uit The Lancet over lage rugklachten

17 april 2018

Groot wetenschapelijk onderzoek uit The Lancet (2018), een gerenomeerd medisch tijdschrift. Het onderzoek geeft aan dat actief blijven en op een goede manier bewegen zeer belangrijk zijn voor een goed herstel en preventie. Bij Sanos werken de chiropractoren, fysiotherapeuten en massage- therapeuten samen om dit met u voor elkaar te krijgen. Zo is chiropractische zorg geen alternatieve zorg maar wetenschappelijk goed onderbouwde zorg.

BMJ studie 2019 over effect van manipulatie

Manipulatie is net zo effectief als bestaande behandelmogelijkheden, bij chronische lage rugklahten

juni 2019

In 2019 is een systematische review gepubliceer om te beoordelen wat het effect is van manipulatie bij chronische lage rugklachten. Deze review heeft alle nieuwe goede wetenschappelijke literatuur vanaf 2009 geannaliseerd om te beoordelen hoe effectie manipulatie is. Uit dit onderzoek blijkt dat manipulatie net zo effectief is als al bestaande (oefentherapie en cognitieve gedragstherapie), bewezen behandelmethoden. Bij Sanos kiezen we er voor om oefentherapie juist aan te vullen met manipulatie om zo effectief mogelijk te zijn. 

Meer lezen over dit onderzoek. Download de pdf hieronder, om een samenvatting van het artikel te zien. 

Download PDF
Nieuwsoverzicht
Sanos rugzorg kan u helpen bij rugklachten, nekklachten, hoofdpijnklachten, sportblessures, whiplash, schouderklachten, heup of knieklachten en duiziligheidsklachten!
Sanos rugzorg kan u helpen bij rugklachten, nekklachten, hoofdpijnklachten, sportblessures, whiplash, schouderklachten, heup of knieklachten en duiziligheidsklachten!

Lid van: