Sanos rugzorg kan u helpen bij rugklachten, nekklachten, hoofdpijnklachten, sportblessures, whiplash, schouderklachten, heup of knieklachten en duiziligheidsklachten!

Verzekeringen 2020

--------------

Voor het komende jaar zijn er flink wat wijzigingen betreft de vergoeding van chiropractische zorg. Alle aanvullende verzekeringne zijn dit jaar duurder geworden. Een aantal verzekeraars, zoals VGZ, UMC en Univé hebben hun dekking flink gewijzigd op het gebied van beweegzorg, waar chiropractie veelal onder valt. Waar deze verzekeraars voorheen bovenaan de top 5 van beste verzekeringen voor chiropractie stonden, vallen ze nu buiten de top 5. Declareeert u bij deze verzekeraars alleen voor chiropractie, dan lijkt het erop dat het in 2020 duidelijk duurder wordt. 

Bij het vergelijken van de verschillende verzekeraars is uitgegaan van 10 consulten chiropractie per jaar. We houden rekening met de jaarlijkse extra premie, de eventuele eigen bijdrage per behandeling en de maximale jaarlijkse vergoeding. Een verzekering die in onze vergelijking slecht scoort kost u in principe meer dan wanneer u geen aanvullende verzekering zou nemen en de chiropractische behandelingen zelf zou betalen.

Let op: Indien u de aanvullende verzekering niet alleen voor chiropractie gebruikt, maar ook voor andere zorg die gedekt wordt, dan kunnen verzekeraars die bij ons slecht scoren voor u interessant zijn.

Zorg en Zekerheid:
De vergoedingen voor chiropractie is voor 2020 niet gewijzigd. Alleen de premie voor de aanvullende verzekering is iets gestegen. 


CZ, Zilverenkruis Achmea, VNG en de Menzis
Op het gebied van chiropractie verandert er weinig, alleen de maandelijkse premie wordt iets verhoogd. Bij deze verzekeraars bent u niet voordeliger uit met een aanvullende verzekering als u slechts gebruik maakt van chiropractie.

VGZ, UMC en Univé
Deze verzekeraars hebben hun aanvullende pakketten flink gewijzigd. Daar waar chiropractie voorheen onder beweegzorg viel, valt het nu onder alternatieve (beweeg) zorg. Dit is voordelig voor mensen die gebruik maken van zowel chiropractie als fysiotherapie. De maximale vergoedingen voor chiropractie zijn echter dermate gekort dat u niet voordeliger uit met een aanvullende verzekering als u slechts gebruik maakt van chiropractie.

OHRA
Chiropractie en beweegzorg komen niet meer uit hetzelfde potje. Deze verzekeraar was al rendabel op het gebied van chiropractie, maar is daardoor nóg aantrekkelijker voor mensen die naast chiropractie ook gebruik maken van o.a. fysiotherapie.

IZZ
Dit is de enige verzekeraar die dit jaar de maximale jaarlijkse vergoeding voor chiropractie verhoogd heeft. Daar staat tegenover dat de vergoeding per consult beperkt is tot maximaal €40,00 per dag. Onder aan de streep bent u ook hier niet voordeliger uit met een aanvullende verzekering als u slechts gebruik maakt van chiropractie. Wel is chiropractie bij IZZ verplaatst van beweegzorg naar alternatieve zorg. Hierdoor kan deze verzekering interessant zijn als u naast chiropractie ook gebruik maakt van o.a. fysiotherapie.

Bij ONVZ komt chiropractie uit hetzelfde budget als de sportarts, osteopathie en manuele therapie. Indien u naast chiropractie ook van deze zorg gebruik maakt is deze verzekeraar voor u minder interessant.

Conclusie chiropractische vergoeding:

Bij 10 consulten chiropractie per jaar bent u bij onderstaande verzekeraars goedkoper uit met een aanvullende verzekering dan wanneer u ervoor kiest om de 10 consulten zelf te betalen.
- VVAA 
- ONVZ 
- National academie,
- OHRA  
- IZA  
- PMA  en
- VNG 

Belangrijk:
Deze vergelijking is met de grootste zorg opgesteld voor u, maar er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Kijkt u vooral ook zelf naar de verschillende voorwaarden en laat u informeren door de verzekeraar voordat u een keuze maakt.

Wist u dat
– u een verzekering tot en met 31 december 2020 kunt opzeggen en u vervolgens tot 31 januari 2020 de tijd heeft om een nieuwe af te sluiten?

– chiropractie vergoed wordt door de aanvullende verzekering en er dus geen eigen risico geldt?

– u een aanvullende verzekering kunt afsluiten bij elke gewenste verzekeraar, ongeacht waar u uw basisverzekering afneemt?

– er vaak een toeslag in rekening wordt gebracht voor het betalen van uw premie per maand?

Deze informatie is tot stand gekomen door chiropractie praktijk Chiropro te Lent (Nijmegen) https://www.chiropro.nl 

Nieuws Overzicht
Sanos rugzorg kan u helpen bij rugklachten, nekklachten, hoofdpijnklachten, sportblessures, whiplash, schouderklachten, heup of knieklachten en duiziligheidsklachten!
Sanos rugzorg kan u helpen bij rugklachten, nekklachten, hoofdpijnklachten, sportblessures, whiplash, schouderklachten, heup of knieklachten en duiziligheidsklachten!

Lid van: