Sanos rugzorg kan u helpen bij rugklachten, nekklachten, hoofdpijnklachten, sportblessures, whiplash, schouderklachten, heup of knieklachten en duiziligheidsklachten!
De meeste hoofdpijnklachten komen echter door spanning in de spieren of stijve gewrichten in de nek, de kaakgewrichten of spieren die aanhechten op de schedel.

HOOFDPIJNKLACHTEN

--------------

Bijna iedereen heeft weleens last van hoofdpijn, de een heftiger en vaker dan de ander. Zo kan er sprake zijn van spanningshoofdpijn, migraine, hoofdpijn vanuit de gewrichten van de nek of aangezichtspijn. Spanningshoofdpijn is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn. Het voelt vaak als een ‘bandgevoel’ rond het hoofd dat soms dagen aan kan houden.

Oorzaken hiervan kunnen zijn; verkeerde werk- of slaaphouding, een ongeluk (whiplash), stress en vermoeidheid. Maar ook kaakproblemen kunnen een oorzaak zijn.

Onderzoek
Tijdens het eerste consult zal uw therapeut onderzoeken wat de oorzaak van de hoofdpijn is. Ernstige vormen van hoofdpijn worden uitgesloten door een gedegen neurologisch onderzoek. Meestal bestaat dit uit het testen van reflexen, kracht en het gevoel van de huid. Aangevuld met balanstesten en een screening van de hersenzenuwen. De meeste hoofdpijnklachten komen echter door spanning in de spieren of stijve gewrichten in de nek, de kaakgewrichten of spieren die aanhechten op de schedel.

Chiropractisch onderzoek zal worden uitgebreid met onderzoek van de samenwerking van uw ogen, het evenwichtsorgaan en de spieren in de nek. Nog te vaak wordt er alleen gekeken naar de pijnlijke plek. Maar als uw oogspieren niet goed samenwerken met de nekspieren kan er heel snel disbalans in de nek ontstaan. Indien u hoofdpijnklachten heeft en dit soort onderdelen zijn nog nooit bij u onderzocht, maak dan gerust een afspraak om een gedegen onderzoek te laten doen.

Behandeling
Door een uitgebreid onderzoek te doen wordt bepaald of de therapeut de klacht kan behandelen. Samen met u wordt er een behandelplan opgesteld. Vaak worden de spieren van de nek of bovenrug behandeld en ook het kaakgewricht wordt vaak mee behandeld.Technieken welke bij Sanos rugzorg worden gebruikt zijn: manipulatie, mobilisatie, dry needling, taping, verbeteren van de coördinatie tussen spieren, massage, triggerpoint behandeling en de juiste adviezen over sporten en dagelijkse belasting.

Zowel onze fysiotherapeuten als onze chiropractoren zijn in staat om in te schatten middels welke behandeling de kans het grootste is dat uw klachten zullen verdwijnen. 

Het is wetenschappelijk aangetoond dat chiropractische behandeling, aangevuld met de juiste oefeningen effectief kan zijn bij migraine, spanningshoofdpijn en/of hoofdpijn vanuit de nek (cervicogene hoofdpijn).1, 2, 3

1. Bronfort G, Evans R, Anderson AV, Svendsen KH, Bracha Y, GrimmRH. Spinal manipulation, medication, or home exercise with advice for acute and subacute neck pain: a randomized trial. Ann Intern Med. 2012;156:1-10.

2. Koes, B.W., Manuele therapie bij nekpijn: steeds meer bewijs voor effectiviteit. Ned Tijdschr Geneeskd. 2012;156:A4608 

3. Bronfor G, Haas M, Evans R, Leiniger B, Triano J., Effectiveness of manual therapies: the UK evidence. Chiropr Osteopat. 2010; 18:

Sanos rugzorg kan u helpen bij rugklachten, nekklachten, hoofdpijnklachten, sportblessures, whiplash, schouderklachten, heup of knieklachten en duiziligheidsklachten!
Sanos rugzorg kan u helpen bij rugklachten, nekklachten, hoofdpijnklachten, sportblessures, whiplash, schouderklachten, heup of knieklachten en duiziligheidsklachten!

Lid van: