Sanos rugzorg voor al uw fysiotherapie en chiropractie in alphen
De parkatijk Sanos chiropractoren en fysiotherapeten uit Alphen
Uitstralingsklachten in een arm of een been

Schouderklachten

--------------

Doordat de schouder veel beweegt en tegelijkertijd stabiel moet blijven, is de kans op overbelasting en blessures groot.  Er is een verscheidenheid aan veel voorkomende oorzaken van schouderpijn.
 
Impingement of Peesinklemming
Impingement of inklemming is een veelvoorkomende schouderklacht. Die kan veroorzaakt worden doordat een van de pezen van de schouder die de arm zijwaarts beweegt en onder het schouderdak doorloopt, ingeklemd raakt. De belangrijkste oorzaak hiervan is een verkeerde houding/positie van de schoudergordel. Die ontstaat door verminderde stabiliteit van de schouder. Vaak zijn de schouders te ver naar voren gekanteld doordat het zitten achter een bureau uitnodigt om de schouders af te laten hangen en de midden rug in te laten zakken. Als de midden rug te bol wordt, wordt die stijf en kan de schouder minder goed bewegen. Door de verkeerde stand van de schouderkop in de kom heeft de schouderkop de neiging om door de zwaartekracht te veel naar beneden te zakken. Een van de vier grote spieren rond de schouder probeert dit tegen te gaan waardoor deze continu actief is. Hierdoor ontstaat overbelasting van de spier of zelfs van de pees.

Andere Oorzaken welke we bij Sanos behandelen:
- Overbelasting van de rotator cuff (schouderkapsel)

- triggerpoints in de spieren rond de schouder
- blokkades in de nek
- stijfheid in de boven-/ of middenrug.
- Zenuwbeknelling
- Veel achter de PC-werken
-  Instabiliteit van de schouder

Onderzoek
Laat de chiropractor of fysiotherapeut naar schouderklachten kijken zodat deze kan bepalen hoe u het beste behandeld kunt worden. In sommige situaties is een behandelcombinatie van chiropractie en fysiotherapie effectiever. Indien dit het geval is, zal dit met u worden besproken.
Indien de schouderklacht niet of niet goed te behandelen is, dan wordt u doorgestuurd naar een andere specialist, zoals bijvoorbeeld een orthopeed.
 
Behandeling
Veel schouderklachten zijn op te lossen door de middenrug te versoepelen, manipulatie- en mobilisatieoefeningen, dry needling, houdingsadviezen en stabiliserende oefeningen van zowel de schouder als het schouderblad. Bij Sanos krijgt u een combinatie van behandeltechnieken om zo spoedig mogelijk te herstellen van uw klacht.


Afspraak maken:
Voor een eerste consult in verband met deze klachten kunt u terecht bij een van de fysiotherapeuten of chiropractoren. Via onderstaande knop "online afspraak maken" kunt u zelf een afspraak inplannen. 

Weet u zelf niet goed of u beter bij een van onze fysiotherapeuten of chiropractoren een afspraak moet maken, neem dan gerust contact op. Dit kan via de contact pagina, per mail naar info@sanosrugzorg.nl of via WhatsApp 0645748917

Online afspraak maken
Aanmelden
Sanos rugzorg kan u helpen bij rugklachten, nekklachten, hoofdpijnklachten, sportblessures, whiplash, schouderklachten, heup of knieklachten en duiziligheidsklachten!
Sanos rugzorg kan u helpen bij rugklachten, nekklachten, hoofdpijnklachten, sportblessures, whiplash, schouderklachten, heup of knieklachten en duiziligheidsklachten!

Lid van: