Sanos rugzorg kan u helpen bij rugklachten, nekklachten, hoofdpijnklachten, sportblessures, whiplash, schouderklachten, heup of knieklachten en duiziligheidsklachten!
Armpijn of tintelingen in de arm kunt u goed laten onderzoek bij Sanos rugzorg in Alphen aan den Rijn. Onze specialisten, fysiotherapeuten en chiropractoren kunnen u hierbij helpen.

UITSTRALINGSKLACHTEN IN uw ARM

--------------

Uitstralingsklachten in de arm kunnen zowel in de bovenarm als in de gehele arm tot en met de hand aanwezig zijn. De oorzaak van de tintelingen of pijn kan gezocht worden in zenuwirritatie of zenuwinklemming, aanwezigheid van triggerpoints in spieren of irritatie van het kapsel rond een gewricht. Er zijn meerdere mogelijke oorzaken van uw klachten. Lees hieronder de meest voorkomende oorzaken. Herkent u deze klachten? Maak dan een afspraak voor een gedegen en uitgebreid onderzoek. 

RSI of CANS
RSI (Repetitive Strain Injury) is tegenwoordig ook bekend onder de naam CANS (Complaints of Arms Neck and Shoulder). Dit wordt vaak herkend als pijn of tintelingen in de arm(en), vaak tot in de vingers. Overbelasting, door te vaak dezelfde beweging te maken gecombineerd met een lage belastbaarheid van het lichaam is de belangrijkste oorzaak hiervan.

TOS
Bij TOS (Thoracic Outlet Syndroom), ofwel schoudergordelsyndroom, gaat het om klachten die worden veroorzaakt door het bekneld raken van de vaat-zenuwbundel in het schoudergebied. Deze klachten geven pijn in de nek-, schouder- en armregio. Vaak worden de klachten erger bij het heffen van de arm, het liggen op de aangedane schouder of stres. 

Nekhernia
Bij een nekhernia (ook wel HNP genoemd (Hernia Nuclei Pulposi), is er sprake van een uitstulping van de tussenwervelschijf. Deze uitstulping drukt op of tegen een zenuw of het ruggenmerg. De zenuwen vanuit de nek voorzien de schouder-, arm- en handregio van informatie. Vandaar dat u in dit gebied pijnklachten of tintelingen kan ervaren. Ook kan er sprake zijn van irritatie van de zenuw zonder beknelling van de zenuw. Soms is er op een MRI geen beknelling van de zenuw te zien. Toch kan de zenuw dan geïrriteerd zijn/raken als gevolg van zwelling en irritatie rond de zenuw. U kunt dit vergelijken met de zwelling van een enkel. Door deze zwelling raken omliggende structuren (in dit geval een zenuw vanuit de nek) geïrriteerd, met als gevolg dat er klachten in de arm of schouder kunnen ontstaan. 

Onderzoek
Tijdens het lichamelijk onderzoek wordt gekeken naar de conditie van spieren en gewrichten in de nek, eventuele triggerpoints in de spieren in de arm, werkhouding en algemene belastbaarheid van het lichaam. Ook wordt gekeken naar de functie van de zenuwen. Dit wordt gedaan met behulp van reflex-, spierkracht- en gevoelstesten. Alleen middels een uitgebreid onderzoek kan een passende behandeling worden opgesteld.

Behandeling
Vaak worden nekgewrichten en de spieren rond de schouder behandeld. Daarnaast worden adviezen gegeven voor een betere werkhouding en het opbouwen van de belastbaarheid (conditie en kracht) van het lichaam. In veel gevallen worden alleen spieren behandeld of juist alleen de nek. Bij Sanos kiezen we bij deze complexe heftige klachten vaak voor een multidisciplinaire aanpak waarb de fysiotherapeut en chiropractor intensief samenwerken om uw klachten vanuit meerdere hoeken te behandelen.

Afspraak maken
Voor een eerste consult in verband met deze klachten kunt u terecht bij een van de fysiotherapeuten of chiropractoren. Via onderstaande knop "online afspraak maken" kunt u zelf een afspraak inplannen.

Online afspraak maken
Aanmelden
Sanos rugzorg kan u helpen bij rugklachten, nekklachten, hoofdpijnklachten, sportblessures, whiplash, schouderklachten, heup of knieklachten en duiziligheidsklachten!
Sanos rugzorg kan u helpen bij rugklachten, nekklachten, hoofdpijnklachten, sportblessures, whiplash, schouderklachten, heup of knieklachten en duiziligheidsklachten!

Lid van: